Sociaal medisch verpleegkundige vacatures

Wil je binnen de zorg werken als verpleegkundige, maar heb je behoefte aan een baan met regelmatige werktijden? Vind je het daarnaast leuk om mensen te helpen bij de terugkeer naar werk en spreekt werken bij een overheidsorganisatie je aan? Misschien is werken als sociaal medisch verpleegkundige wel iets voor jou. 

Bekijk al onze openstaande sociaal medisch verpleegkundige vacatures en vind snel een baan bij jou in de regio. Wil je direct reageren op een van onze zorg vacatures? Dat maken we bij Medi Interim graag zo eenvoudig mogelijk. Via de button ‘Solliciteer direct’, die je op de vacaturepagina’s vindt, kun je snel online solliciteren. 


Alle fulltime en parttime sociaal medisch verpleegkundige vacatures

Filteren en zoeken
Vind jouw perfecte medische match
Filter de vacatures
Opleidingsniveau
Vakgebied
Werkervaring
Dienstverband
Parttime/fulltime
Provincie
Salarisindicatie
7 vacatures gevonden

Job alert

We konden geen vacatures vinden met je geselecteerde wensen

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken

Veelgestelde vragen over werken als sociaal medisch verpleegkundige

Waar ga je werken als sociaal medisch verpleegkundige

Sociaal medisch verpleegkundigen werken bij zorgverzekeraars of het UWV. Als je via Medi Interim gaat werken als SMV’er, dan ga je aan de slag bij het UWV. 

Wat doet een sociaal medisch verpleegkundige?

Als je gaat werken als sociaal medisch verpleegkundige, dan ga je sociaal medische werkzaamheden uitvoeren in opdracht van een verzekeringsarts. Je doelgroep bestaat uit mensen die zich (gedeeltelijk) hebben ziekgemeld. Samen met je collega’s, onderzoek je of iemand in aanmerking komt voor de Ziektewet en zoek je naar wat iemand nog wél kan. Concreet zal je als sociaal medisch verpleegkundige de volgende taken oppakken. Je:

  • hebt telefonisch, mondeling en schriftelijk klantcontact. Je bespreekt hierin bijvoorbeeld waarom iemand zich heeft ziekgemeld en wat de eventuele behandelmogelijkheden en beperkingen zijn;
  • informeert mensen over het werk van de verzekeringsarts, de processen en hun eigen rol;
  • stelt rapportages en probleemanalyses op voor de verzekeringsarts. Je doet dit met behulp van alle (medische) informatie die je hebt verzameld;
  • geeft input voor de mogelijke vervolgstappen;
  • vormt de schakel tussen de verzekeringsarts en andere teamleden, afdelingen en externe behandelaars zoals de huisarts. 

Welke opleiding heb je nodig om te werken als sociaal medisch verpleegkundige?

Om als sociaal medisch verpleegkundige te werken, moet je de hbo-opleiding Verpleegkunde hebben afgerond en in het bezit zijn van een BIG-registratie. Je werkgever kan je daarnaast vragen om aanvullende opleidingen. Zo biedt het UWV je de mogelijkheid om intern een opleidingstraject te volgen. 

Wat ga je verdienen als sociaal medisch verpleegkundige?

Een sociaal medisch verpleegkundige bij het UWV verdient minimaal € 2860,- en maximaal € 4144,- bruto per maand. Je wordt ingeschaald op basis van werkervaring.

Vragen over onze vacatures voor sociaal medisch verpleegkundigen?

Wil je meer weten over werken als sociaal medisch verpleegkundige of heb je een vraag over solliciteren bij Medi Interim? Neem voor deze en al je andere vragen contact op met een van onze medewerkers. Op elke vacaturepagina vind je de contactgegevens van de aangesloten contactpersoon. We helpen je graag bij het vinden van jouw toekomstige baan als (parttime) sociaal medisch verpleegkundige!