Helpende vacatures

Dagelijkse zorgtaken. Een praatje maken. Ondersteuning als dat nodig is. Als helpende ben je enorm belangrijk voor de mensen waarvoor je werkt. Medi Interim zet jouw ontwikkeling op één en helpt je met het vinden van dé baan waar jij volledig tot je recht komt. Want natuurlijk ga jij het liefst aan de slag op een plek met aandacht voor cliënten en ruimte voor jouw unieke inbreng. 

Ontdek onze openstaande helpende vacatures en solliciteer eenvoudig online. Medi Interim staat voor je klaar en helpt je met het vinden van de (parttime) helpende vacature waar jouw zorghart sneller van gaat kloppen.


Filteren en zoeken
Vind jouw perfecte medische match
Filter de vacatures
Opleidingsniveau
Vakgebied
Werkervaring
Dienstverband
Parttime/fulltime
Provincie
Salarisindicatie
34 vacatures gevonden

Job alert

We konden geen vacatures vinden met je geselecteerde wensen

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken

Veelgestelde vragen over werken als helpende

Wat zijn je taken als helpende?

Als helpende richt je je voornamelijk op de Algemene Dagelijkse Levensbehoeften (ADL) van je cliënten. Wat je precies gaat doen, hangt af van de doelgroep waarmee je werkt. Zo zal je in een verpleegtehuis bewoners bijvoorbeeld helpen met wassen en aankleden, ondersteunen bij de maaltijd en begeleiden naar activiteiten. Als je in een instelling werkt waar je cliënten zelfredzamer zijn, pak je soms een meer coachende rol.  

Je houdt rekening met wat iemand nog kan. Je ondersteunt zoveel mogelijk met het zelf uitvoeren van zorgtaken. Een deel van je takenpakket bestaat daarnaast uit het schoonhouden van de afdeling waar je werkt. Je ruimt bijvoorbeeld de vaatwasser in- en uit, of haalt een doekje over de tafels na de maaltijd. 

Als helpende heb je een warm hart voor de zorg en een oprechte interesse in mensen. Zo neem je tijdens je dienst geregeld de tijd voor een praatje. Hierdoor bouw je een persoonlijke relatie op en kun je andere collega’s en vrijwilligers, maar ook vrienden en familie van de cliënt precies vertellen hoe het gaat.  

 

Op wat voor plekken kun je gaan werken als helpende?

Helpende zijn nodig op plekken waar bewoners of cliënten ondersteuning nodig hebben met dagelijkse zorgtaken. Je kunt hierbij denken aan verzorgings- en verpleegtehuizen, psychiatrische instellingen of revalidatiecentra. Op veel plekken binnen de zorg is er een grote vraag naar helpenden.

 

Welke opleidingen heb je nodig om te werken als helpende?

Om als helpende te gaan werken, moet je in ieder geval de opleiding Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn hebben afgerond. Dit is een mbo niveau 2 opleiding.  

Werken als helpende via Medi Interim: topwerkgevers

Vragen over werken als helpende?

Neem contact op met de specialisten van Medi Interim! Op elke vacaturepagina vind je rechts op de pagina een blok met de contactgegevens van de betrokken contactpersoon of aangesloten vestiging van Medi Interim. We helpen je graag met het vinden van jouw nieuwe baan als helpende!