Over ons Header-2
Medi Interim
1 minuut leestijd

‘Ik sta weer vrolijker in het leven’

Nadat ze tien jaar lang fulltime voor haar kinderen zorgde, re-integreerde Hanneke van den Brink (40) vorig jaar in de zorgsector. Gelukkiger kun je haar niet maken.

Kriebelde het weer?

Dat kun je wel zeggen. Ik begon als gastvrouw en huishoudelijk medewerker. Maar toen ik collega’s bezig zag als helpende, wilde ik dat werk ook weer oppakken. Twintig jaar geleden heb ik mijn diploma behaald. Nu help ik weer mensen en ben ik via Medi Interim een opleiding Helpende Plus gestart. Uiteindelijk wil ik Verzorgende IG worden.

Het moet een grote omslag zijn als je er zo lang uit bent geweest.

Zeker, al heb ik die jaren niet stilgezeten. Ik deed veel vrijwilligerswerk en heb een telefonische hulplijn opgezet voor mensen die eenzaam zijn. Maar dit is anders. Ik moet zeggen dat ik door het werk weer vrolijker in het leven sta. Elke keer dat ik een bericht krijg dat ik ergens kan werken, word ik daar blij van. Ik ben nu eenmaal iemand die iets voor de maatschappij wil betekenen.

‘Het is heel fijn dat ik door de opleidingsmogelijkheden de kans krijg om door te groeien.’

Waar komt dat vandaan?

Zo ben ik opgevoed, mijn moeder had het ook. Het geeft me een goed gevoel als ik iets voor een ander kan doen. Ik krijg vaak van cliënten te horen dat ze het fijn vinden als ik er ben. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe blij ik ben dat ik dit werk weer doe. Gemiddeld werk ik nu 20 tot 25 uur in de week, de opleiding komt daar bovenop. Ik heb plannen genoeg. Behalve de opleiding tot Verzorgende IG wil ik ook nog een EHBO- en BHV-cursus volgen. Het is heel fijn dat ik de kans krijg om zo door te groeien.


Deel dit artikel