Nienke
3 minuten leestijd

Hier blijf ik het voor doen | Nienke Fiesler

In februari 2024 begon Nienke haar carrière als ambulant begeleider en kwam via Medi Interim terecht bij METggz. Voorafgaand aan deze nieuwe uitdaging had Nienke uitgebreide ervaring als begeleider in het onderwijs, waar ze met verschillende leerlingen werkte, van basis- tot gymnasiumniveau. Met de opkomst van uitdagende omstandigheden onder jongeren tijdens de coronapandemie, kwamen ook complexere problemen aan het licht, zoals eenzaamheid, depressie, verslavingen en ontwikkelingsstoornissen, waarmee Nienke dagelijks te maken kreeg. Haar werk omvatte niet alleen begeleiding binnen de schoolcontext, maar ook samenwerking met externe partijen om optimale zorg te bieden.

 

Wie is Nienke en hoe ben je bij Medi Interim terechtgekomen?"Ik heb altijd in het onderwijs gewerkt als begeleider. De leerlingen die ik begeleidde hadden bijvoorbeeld te maken met eenzaamheid, depressies, verslavingen, ontwikkelingsstoornissen, autisme. Nadat ik met pensioen was gegaan, eindigde mijn baan in het onderwijs helaas. Toen kreeg ik een berichtje van jou via LinkedIn, haha! Ik was verrast door deze onverwachte kans. Ik had helemaal niet verwacht dat ik in mijn laatste werkweek in het onderwijs zo snel een berichtje zou ontvangen voor een nieuwe baan. Ik was wel van plan om iets anders te zoeken, maar ik wist nog niet goed wat. Vervolgens had ik vrij snel een gesprek bij METggz. Dit was een prettig gesprek en zij waren erg enthousiast. Dat heeft mij overgehaald om deze kans te grijpen. Daarna ging het eigenlijk heel snel. Nadat ik mijn laatste werkweek in het onderwijs had gehad, ben ik de week erna meteen gestart bij METggz."

Hoe bevalt het werken via Medi Interim en bij METggz "Voor mij is het de eerste keer dat ik via een bemiddelingsbureau werk. Wat ik prettig vind, is dat als ik vragen heb, ik snel geholpen word door Medi Interim, de communicatie verloopt erg goed. Ook de communicatie met METggz over werkgerelateerde zaken verloopt heel soepel. Mijn collega's bij METggz hebben me goed opgevangen en zijn heel betrokken bij iedereen. Iedereen werkt echt zo hard en met respect voor elkaar en de cliënten. Dit heeft mijn kijk op de GGZ nog positiever gemaakt. Wat ik ook waardeer, is dat ik, zelfs na mijn pensionering, nog steeds een bijdrage kan leveren in de zorg. Het geeft me voldoening om te blijven werken en iets te kunnen betekenen. Natuurlijk zou ik soms wel een paar maanden of weken vrij willen hebben. Het is ook fijn om te werken via Medi Interim, omdat je hierin vrijheid hebt."

Wat was jouw eerste indruk van de doelgroep?"De overstap naar de GGZ bracht me in contact met een doelgroep die vergelijkbaar was met mijn vorige werk, maar ook nieuwe uitdagingen bood. De zwaardere problematiek en de interactie met cliënten van mijn eigen leeftijd boden nieuwe perspectieven. Dit zorgt voor interessante raakvlakken. Ik probeer me op te stellen als gelijke en niet alleen als hulpverlener. Uiteraard moet je soms wel de rol van hulpverlener aannemen, maar je voelt aan wanneer dat nodig is. Wat ik mooi vind, is dat ik zelf ook veel leer. Het is niet moeilijk om op het verkeerde spoor te belanden. Dit relativeert meer en laat je beseffen dat het iedereen kan overkomen."

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?"Mijn werkdag is meestal erg plezierig. Ik heb elke dag vaste cliënten; sommigen bezoek ik twee keer per week, anderen spreek ik alleen telefonisch. Met sommige cliënten voer ik alleen gesprekken, zodat ze hun gedachten kunnen uiten. Maar het kan ook zijn dat ze hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld boodschappen doen, omdat ze niet alleen naar buiten durven. Ik probeer altijd even met de cliënt naar buiten te gaan, weg van hun gebruikelijke omgeving en in de frisse lucht."

Zijn er ook uitdagingen waar je tegenaan loopt?     "Waar ik aan moest wennen, is dat ik al mijn gewerkte uren moet verantwoorden en registreren tijdens of na het werk. Dit is nieuw voor mij en ik moest er echt aan wennen. Het registratiesysteem bij METggz vergt wat gewenning en heb ik mij eigen moeten maken."

Welk advies zou jij de nieuwe generatie zorgprofessionals willen geven?"Tot nu toe zie ik dat de jongere generatie het echt heel goed doet. Wat ik zelf altijd belangrijk en waardevol vind, is echt luisteren naar de cliënt en de vraag achter de vraag achterhalen, dat levert al veel op. Ook is het belangrijk om je werk los te kunnen laten als je thuis bent. Je moet kunnen ontspannen en sommige dingen van je af kunnen zetten. Dat leer je ook naarmate je ouder wordt en meer ervaring opdoet."

Heb je zelf nog wensen of dromen?"Ik zou nog heel graag willen reizen. Toen ik in het onderwijs werkte, kon ik alleen in het hoogseizoen reizen. Nu heb ik meer vrijheid en ik heb zeker plannen om nog een aantal mooie reizen te maken."

Ook benieuwd wat Medi Interim voor jou kan betekenen? Schrijf je dan hier vrijblijvend in en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Of stuur ons een mail: info@medi-interim.nl

Lees hier ook het interview met  Sajjad Rahnama'i

 

Deel dit artikel