Het leger des heils koos voor Medi Interim
Medi Interim
1 minuut leestijd

Leger des Heils kiest Medi Interim voor werving en selectie zorgpersoneel

ALMERE, 14 december 2021 – Het Leger des Heils heeft Medi Interim als partner gekozen voor de werving en selectie van zorgmedewerkers op de verschillende opvang- en andere locaties van het Leger in Nederland. Het gaat om sociaal-pedagogisch medewerkers, nachtwakers, helpende plus, verzorgenden en verpleegkundigen. Als onderdeel van de samenwerking gaat Medi Interim ook op zoek naar werkervaringsplaatsen voor deelnemers van Leger des Heils.

Medi Interim, al meer dan 50 jaar aanbieder van flexibele arbeidskrachten in de zorg- en welzijnsector, is onderdeel van RGF Staffing. Het bedrijf werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers in onder andere de VVT, jeugdzorg, publieke gezondheidszorg en geestelijke gezondheidszorg. “Wij zijn bijzonder blij met het vertrouwen van het Leger des Heils in Medi Interim”, zegt Jantine Pater, algemeen directeur van Medi Interim. “Vanuit het idee dat elk mens ertoe doet zet de organisatie zich in voor de kwetsbaren in onze samenleving. Deze mensen hebben professionele zorg en begeleiding nodig. Wij gaan er alles aan doen om de beste zorgmedewerkers voor het Leger des Heils te werven zodat die zorg en begeleiding kan worden geboden.” De samenwerking is inmiddels opgestart en de eerste zorgmedewerkers via Medi Interim zijn gestart.

“Woorden in daden omzetten”

Het Leger des Heils zorgt in heel Nederland onder meer voor opvang voor dak- en thuislozen, begeleidt mensen thuis die niet zelfstandig kunnen wonen (ambulante begeleiding) en organiseert buurtwerk met buurthuiskamers. Daarnaast is het Leger bijvoorbeeld actief in de jeugdbescherming. “Onze samenwerking met Medi Interim is net van start gegaan, maar we merken nu al dat ze goed luisteren naar wat wij zoeken en woorden in daden omzetten”, zegt Jaap Slob, als HR manager van het Leger des Heils voor de regio Noord-Brabant en Limburg verantwoordelijk voor de personeelsbezetting van onder meer 32 opvanglocaties.

Net als andere spelers in de zorg is het voor het Leger des Heils moeilijk om aan goed personeel te komen, terwijl het beroep op de opvang en andere activiteiten van het Leger juist toeneemt. Opvangtehuizen zitten vol omdat de doorstroom naar passende woningen is gestagneerd. Slob: “In deze moeilijke arbeidsmarkt, waarbij we met name een tekort hebben aan medewerkers voor de 24-uursopvang, is het goed een gespecialiseerde en betrokken partner als Medi Interim te hebben.”

Werkervaringsplekken en workshops

Medi Interim gaat het Leger des Heils de komende jaren helpen met het vinden van geschikt personeel. De vestigingen van Medi Interim doen dit nu al voor tal van opdrachtgevers in heel Nederland.

Medi Interim gaat zich ook op een andere manier inzetten voor het Leger. Zo gaan zij actief op zoek naar werkervaringsplekken voor cliënten van het Leger des Heils. Ook worden workshops ‘Fijn dat je er bent’ gegeven. Tijdens die workshops wordt de persoonlijke effectiviteit van deelnemers vergroot en wordt gezamenlijk onderzocht op welke manier werken het beste bij de kandidaat past. Pater: “De instelling van de medewerkers van het Leger des Heils en die van Medi Interim sluiten goed op elkaar aan. Dat blijkt al uit het feit dat verschillende collega’s als vrijwilliger al actief waren bij het Leger des Heils.”

Deel dit artikel