Begeleider gehandicaptenzorg vacatures

Als persoonlijk of groepsbegeleider in de gehandicaptenzorg speel je een cruciale rol in het leven van je cliënten. Medi Interim helpt jou bij het vinden van een werkgever, waar jij deze rol kunt invullen zoals jij dat het liefst doet. Een plek die jou helpt je zorgvermogen te vergroten.  

Ontdek direct alle openstaande begeleider gehandicaptenzorg vacatures bij Medi Interim. Reageren kan eenvoudig online via de button ‘Solliciteer direct’. Deze vind je op de vacaturepagina’s.

Fulltime en parttime begeleider gehandicaptenzorg vacatures

Filteren en zoeken
Vind jouw perfecte medische match
Filter de vacatures
Opleidingsniveau
Vakgebied
Werkervaring
Dienstverband
Parttime/fulltime
Provincie
Salarisindicatie
38 vacatures gevonden

Job alert

We konden geen vacatures vinden met je geselecteerde wensen

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken

Veelgestelde vragen over werken als begeleider in de gehandicaptenzorg


Welke doelgroepen zijn er binnen de gehandicaptenzorg?

Als begeleider in de gehandicaptenzorg kun je gaan werken met veel verschillende doelgroepen. Allereerst maken we onderscheid tussen mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Ook kijken we naar leeftijd en de complexiteit van de beperkingen. Ten slotte maken we onderscheid tussen mensen bij wie de handicap aangeboren is en mensen bij wie er op latere leeftijd beperkingen zijn ontstaan. Dit noemen we niet-aangeboren beperkingen. Een voorbeeld van een niet-aangeboren beperking is niet-aangeboren hersenletsel (NAH). 


Wat zijn je taken als groeps- of individueel begeleider in de gehandicaptenzorg?

Als begeleider in de gehandicaptenzorg hangen je taken sterk af van de doelgroep waarmee je werkt. Omdat de doelgroepen binnen de gehandicaptenzorg zo gevarieerd zijn, geldt dit ook voor je taken. 

Als je werkt met mensen met een lichte verstandelijke beperking, bestaat je rol voornamelijk uit begeleiding bij de dagbesteding. Ook ondersteun je bij dagelijkse bezigheden op het gebied van school, studie of werk. Als mensen in een instelling wonen, kun je werken op een locatie waar cliënten meewerken in bijvoorbeeld een winkel of restaurant. Als cliënten deels op zichzelf wonen, vervul je een meer coachende rol bij de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen, dit noemen we ook wel de ADL-activiteiten.    

Bij doelgroepen met zware ernstige meervoudige beperkingen (ZEMB), verleen je vaak intensieve zorg. Deze cliënten hebben vaak zware verstandelijke én lichamelijke beperkingen. Voorbeelden van lichamelijke beperkingen zijn epilepsie, slikproblemen of afhankelijk zijn van sondevoeding. Je begeleidt in veel gevallen een-op-een en zoekt dagelijks naar manieren om het welzijn van de cliënt te bevorderen.  

Als je met een doelgroep werkt die snel agressief kan worden, spreken we ook van zware problematiek. Als begeleider is het bij deze doelgroep belangrijk dat je stevig in je schoenen staat. 

Op wat voor plekken kun je gaan werken als begeleider in de gehandicaptenzorg?

Als persoonlijk of groepsbegeleider in de gehandicaptenzorg kun je gaan werken bij een:

 • Kinderdagcentrum
 • Woongroep
 • Locatie voor dagbesteding

Welke opleiding heb je nodig om te werken als begeleider in de gehandicaptenzorg?

Om als individueel of groepsbegeleider in de gehandicaptenzorg te starten, moet je in het bezit zijn van een diploma van een relevante beroepsopleiding. Je kunt hierbij denken aan de volgende opleidingen:

 • Begeleider Gehandicaptenzorg
 • Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg
 • Maatschappelijke Zorg (niveau 3 of 4)
 • Verpleegkunde
 • Verzorgende IG
 • Sociaal Agogisch Werk (SAW)
 • Sociaal Pedagogisch Werk (SPW)
 • Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD)
 • Social Work

Wil je weten of je met jouw opleiding aan de slag kunt als begeleider in de gehandicaptenzorg? Neem gerust contact op met Medi Interim! Je vindt op elke vacaturepagina de contactgegevens van de aangesloten contactpersoon of Medi Interim-vestiging


Zzp opdrachten begeleider gehandicaptenzorg

Hou jij van variatie, zelfstandigheid en mooie uitdagingen? Ook binnen de gehandicaptenzorg kun je als zzp’er aan de slag. Door als zzp’er te werken via Medi Interim, profiteer je van de volgende voordelen:

 • Hulp bij het opstellen van je contract
 • Toegang tot handige tools voor bijvoorbeeld urenregistratie
 • Medi Interim verstuurt de factuur voor je naar de opdrachtgever
 • Je wordt altijd op tijd uitbetaald

Je kunt onze openstaande zzp vacatures eenvoudig vinden via de filters bovenaan het vacatureoverzicht op deze pagina. 

Contact opnemen met Medi Interim

Wil je meer weten over solliciteren bij Medi Interim of wil je iets checken over een van onze openstaande vacatures voor persoonlijk of groepsbegeleiders in de gehandicaptenzorg? Neem gerust contact op met de specialisten van Medi Interim! Op elke vacaturepagina vind je de contactgegevens van de aangesloten vestiging of contactpersoon.