Een wereld aan goede zorg
International recruitment
1 minuut leestijd

We regelen alles voor de zorgprofessional én de zorginstelling

Het vraagt nogal wat van iemand om te emigreren. Of voor een organisatie om het team uit te breiden met een werknemer die ons land hoogstens kende van een weekendje in onze hoofdstad. Daarom gaan we ook grondig en zorgvuldig te werk. Van recruitment tot plaatsing: zo zorgen wij voor het succesvol inzetten van Europese zorgprofessionals in Nederland. 

Recruitment


Ons proces begint met het inventariseren van de inleenbehoefte van jouw organisatie. Hierna start onze werving van kandidaten. Wij werven op dit moment in Spanje, Portugal Griekenland en Kroatië. Alle kandidaten in ons netwerk beschikken over gevalideerde diploma’s op MBO- en HBO-niveau en zijn bevoegd om te werken in Nederland. Een uitgebreid werving- en selectieproces volgt met een toetsing op zowel harde- als zachte criteria, referenties, motivatie om in het buiteland te gaan wonen en werken, etc. Nadat wij een eerste selectie hebben gemaakt plannen we een klikgesprek in met de kandidaat en opdrachtgever.

Scholing 


De kandidaat start in het land van herkomst met een interne opleiding van drie maanden waarin de Nederlandse taal en cultuur centraal staan. De opleiding wordt gegeven door Nederlandse taaltrainers die meer dan driehonderdvijftig uur online en de laatste maand klassikaal les geven. Daarnaast wordt er onder andere gebruikgemaakt van het boek De taal van de verpleging, met als doel het behalen van een ‘B1 Nederlands-’certificaat. De opleiding wordt begeleid door een Nederlandse jobcoach, die een achtergrond heeft als verpleegkundige. 

Na afloop beheerst de kandidaat niet alleen onze taal maar heeft ook relevante kennis van de Nederlandse medische terminologie en de cultuur van ons land. Gedurende de opleiding vinden er regelmatig online gesprekken plaats met de kandidaten, jullie als opdrachtgever en ons team. Na afronding van de opleiding begint de meest bijzondere stap voor de kandidaat: het verhuizen naar Nederland. 

Begeleiding 
Aangekomen in Nederland wordt de zorgprofessional opgevangen door de resourcemanager die zorgt dat hij of zij wegwijs wordt gemaakt, zowel op gebied van wonen, leven als werk. Goede integratie in onze samenleving en op de werkvloer is van belang om een succesvolle duurzame match te realiseren.

Natuurlijk is de integratie in onze samenleving belangrijk voor een succesvolle werkervaring. Ook hier kan je rekenen op onze resource manager. Die ondersteunt bovendien tijdens deze fase met alle administratieve werkzaamheden en met  de coördinatie rondom de BIG-aanvraag. 

Met elkaar geven we zo een warm welkom en zorgen we voor een goede landing voor elke kandidaat. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Deel dit artikel