Arts & Specialist
1 minuut leestijd

‘Nu doe ik iets nuttigs voor de samenleving’

Als Nederland zijnde verkeren wij momenteel in een heftige tijd. Het Coronavirus heeft een grote impact op ons allen. Steeds meer mensen raken besmet, terwijl er nog weinig bekend is over het virus. Het virus grijpt snel om zich heen en vraagt steeds meer van iedereen die werkzaam is in de Zorg en Welzijnssector. Vanzelfsprekend doet deze uitbraak een nog groter beroep op onze zorg en het zorgpersoneel.

De start van de vaccinatiecampagne in januari 2021 leidde tot een massale wervingsactie bij de specialisatie Arts en Specialist van Medi Interim. Toen gepensioneerd huisarts Ate Jeeninga de vacature zag voor toezichthoudend arts op een vaccinatielocatie in zijn woonplaats, twijfelde hij geen seconde.

Waarom besloot je na je pensioen toch weer aan het werk te gaan?

Mijn vrouw en ik wilden eigenlijk gaan reizen, maar moesten onze plannen in de wacht zetten vanwege de pandemie. Opeens had ik veel vrije tijd en die wilde ik goed gebruiken. Toen ik de vacature zag, solliciteerde ik meteen. Nu kan ik mijn steentje bijdragen aan het oplossen van een enorm wereldwijd probleem. Dat voelt gewoon goed.

Welk gevoel heerst er op de vaccinatielocaties?

Er heerst een enorme en drive en betrokkenheid. Dankzij de wervingscampagne en veel vrijwillige sollicitaties, hebben we een gemotiveerde groep die alles wil geven om bij te dragen aan de strijd tegen corona. Er is echt een gevoel van ‘laten we dit samen doen’.

Wat leren jullie van elkaar?

We doen allemaal waardevolle werk- en levenservaring op. Dit geldt voor mijzelf, maar ook voor de vele studenten die parttime werken op de vaccinatielocaties. Zij doen relevante kennis en competenties op waar ze ook na de pandemie profijt van hebben.

Wat heb je er zelf van geleerd?

Ik denk dat je groeit als persoon door te zien hoe anderen leven, denken en handelen. Zowel in de huisartsenpraktijk als op de vaccinatielocatie zie ik mensen met veel verschillende achtergronden. Door hun cultuur tot op zekere hoogte te begrijpen, kan ik mijn werk beter doen. Laat dat een les zijn die we leren tijdens deze pandemie.

Deel dit artikel