ACT-Meting
Medi Interim
1 minuut leestijd

ACT-meting

Op de Dag van de Zorg hebben Team Heartbeats en Medi Interim de handen in één geslagen om een winactie op te zetten. In de zorg ligt de werkdruk hoog en vragen we veel van onze zorgmedewerkers. Daarom wilde Medi Interim wat terug doen voor onze zorgtoppers. Daniëlle is de gelukkige winnares en heeft een ACT-meting bij Heartbeats gewonnen!


Wat is een ACT-meting?

ACT staat voor Analytical Competence Tool en is een unieke meting die in staat is om in korte tijd een persoonlijk profiel te schetsen. Het invullen van de meting kost slechts 12 minuten. Uit deze test haal je welke elementen van werk je energie brengen en welke elementen je energie kosten.


Vertel eerst eens wat meer over jezelf Daniëlle?

"Ik ben Daniëlle, 47 jaar en een alleenstaande moeder van 2 jongens van 14 en 13. Ik heb 2 jaar via Medi Interim gewerkt en ben sinds juni in dienst op een woongroep in de gehandicaptenzorg. Vanuit het werken via Medi Interim heb ik daar een contract aangeboden gekregen."


Had je al eerder van de ACT-meting gehoord?

"Van de meting had ik nog niet gehoord. Ik ben wel al veel bezig met persoonlijke ontwikkeling, waardoor ik de materie wel kende waaruit de test bestaat."


Had je erg behoefte aan het ontdekken van je innerlijke sterktes en/of zwaktes?

"Nee, niet speciaal, ik zag de winactie en het leek me gewoon leuk. Zo’n test kan je altijd nieuwe inzichten geven. Voor mij gaf het vooral bevestiging van wat ik al dacht over mezelf. Dit geeft ook weer een boost aan positiviteit."


Hoe was het om deze test af te nemen?

"Altijd leuk om zo’n test af te nemen. Voor mij dus vooral een bevestiging. Wetende dat je op de goede weg zit en met het juiste bezig bent. En uiteindelijk is het altijd fijn als de coaches je nog handvatten en tips kunnen meegeven. Persoonlijk denk ik dat waar je ook staat in het leven, het nooit verkeerd is om met je persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn en zo’n test kan hier goed bij helpen."


Dus zou je het een ander aanraden?

"Jazeker. Altijd leerzaam om te in beeld te krijgen waar je staat en waar je je nog kunt ontwikkelen. En je bent nooit klaar!"

Deel dit artikel