Vacatures arts verzekeringsgeneeskunde

Hou je van je werk als (basis)arts of medisch specialist, maar heb je behoefte aan een baan zonder avond- en weekenddiensten? Lijkt het je daarnaast interessant om te werken op het snijvlak  tussen arbeid en gezondheid? Misschien is werken als arts verzekeringsgeneeskunde of bedrijfsgeneeskunde dan wel iets voor jou! 

Via Arts & Specialist kun je aan de slag bij werkgevers waar je onder werktijd een volledig betaalde opleiding tot arts verzekeringsgeneeskunde of arts bedrijfsgeneeskunde kunt volgen. Ontdek onze vacatures arts verzekeringsgeneeskunde en start je carrière in dit mooie vakgebied. Gebruik de filters om snel de openstaande vacatures bij jou in de buurt te vinden. Reageren kan eenvoudig online via het formulier op de vacaturepagina’s. 

Fulltime en parttime arts verzekeringsgeneeskunde vacatures 

Filteren en zoeken
Vind jouw perfecte medische match
Filter de vacatures
Opleidingsniveau
Vakgebied
Werkervaring
Dienstverband
Parttime/fulltime
Provincie
Salarisindicatie
Thuiswerken mogelijk
5 vacatures gevonden

Job alert

Tilburg

Basisarts Verzekeringsgeneeskunde Parttime

Ben je als (basis)arts op zoek naar een inhoudelijke stevige functie met maatschappelijke relevantie en vind je het belangrijk om een juiste balans tussen werk en privé te hebben? Ben je klaar met avond -nacht en weekenddiensten en kijk je...
 • Salarisindicatie
  € 4.000 - € 6.600
 • Dienstverband
  Parttime
 • Opleidingsniveau
  WO
Nijmegen

Basisarts Verzekeringsgeneeskunde Parttime

Wat ga je doen? Herken je jezelf in dit beeld? Ben je als startende arts een het oriënteren of ben je als arts werkzaam in een specialisatie en je vraagt je af of je in dit vakgebied aan de slag wilt blijven. Ben je op zoek naar een balans...
 • Salarisindicatie
  € 4.000 - € 6.256
 • Dienstverband
  Parttime
 • Opleidingsniveau
  WO
Rotterdam

Medisch Adviseur Arbeid en Gezondheid

Zoek je als ANIOS een goede werk-privé balans zonder onregelmatige diensten met volop doorgroeimogelijkheden? Laat je verrassen door de verzekeringsgeneeskunde! Als Medisch Adviseur ( ANIOS) kun jij je maatschappelijke betrokkenheid en breed...
 • Salarisindicatie
  € 4.444 - € 6.818
 • Dienstverband
  Fulltime
 • Opleidingsniveau
  WO
Assen

ZZP ANIOS Bedrijfsgeneeskunde noord-oost parttime

Een aantal van onze opdrachtgevers gaan uitbreiden naar het hele land en dus komt er in Noord-Nederland ruimte voor een ANIOS. Woon je dus in de regio noordoost Nederland, bijvoorbeeld in de buurt van Groningen, Assen of Leeuwarden? Dan zoeken we jou
 • Salarisindicatie
  € 55 - € 95
 • Dienstverband
  Parttime
 • Opleidingsniveau
  WO
Utrecht

ZZP ANIOS bedrijfsgeneeskunde parttime

Je gaat als ANIOS aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Een aantal van onze opdrachtgevers is werkzaam in de omgeving de Randstad. Zowel in Amsterdam, maar ook in Utrecht, Leiden, Den Haag of Rotterdam zijn mogelijkheden. Onze...
 • Salarisindicatie
  € 55 - € 95
 • Dienstverband
  Parttime
 • Opleidingsniveau
  WO

We konden geen vacatures vinden met je geselecteerde wensen

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken

Veelgestelde vragen over werken als arts verzekeringskunde via Arts & Specialist 

Kan ik als basisarts solliciteren naar de vacature arts verzekeringsgeneeskunde?

Ja zeker! Als je de studie geneeskunde hebt afgerond en in het bezit bent van een BIG-registratie, kun je starten met de specialisatie verzekeringsgeneeskunde of bedrijfsgeneeskunde. Als je al werkzaam bent als medisch specialist, kun je een verkorte opleiding volgen.

Wat zijn de taken van een verzekeringsarts?

Als verzekeringsarts adviseer je over in hoeverre mensen kunnen deelnemen aan het arbeidsproces. Je hebt een uitdagend beroep, omdat je continu zoekt naar de balans tussen de individuele gezondheid en maatschappelijke doelstellingen. In onze maatschappij willen we namelijk dat zoveel mogelijk mensen deelnemen aan het arbeidsproces.

Je baseert je oordeel onder andere op (medische) verslagen die de sociaal medisch verpleegkundige opstelt. Ook hou je spreekuren, waarin je zelf een beeld vormt van de klant. In je oordeel hou je rekening met de individuele (medische) situatie, sociale context en wettelijke kaders. Je uiteindelijke advies is dan ook een sociaal-medisch oordeel.  

Wat zijn de voordelen van werken als arts verzekeringsgeneeskunde?

Werken als arts verzekeringsgeneeskunde heeft een aantal fijne voordelen. Zo:

 • hoef je geen avond- en weekenddiensten te draaien (fijn voor de werk-privébalans!); 
 • kun je deels vanuit huis werken;
 • mag je de vierjarige opleiding volledig betaald onder werktijd volgen;
 • ontvang je een bovengemiddeld salaris.

Wat ga je verdienen als arts verzekeringsgeneeskunde? 

Het startsalaris voor een basisarts is het hoogste binnen de verzekeringsgeneeskunde namelijk € 4.810,-. Dit kan uitgroeien tot € 7.641,93 (cao UWV 2021) voor een 38-urige werkweek. Ook heb je recht op vakantiegeld en bouw je pensioen op. 

Parttime vacatures arts verzekeringsgeneeskunde

Het specialisme verzekeringsgeneeskunde is misschien wel hét vakgebied bij uitstek (binnen de geneeskunde) om parttime in te werken. Zo is een 32-urige of 24-urige werkweek vaak volledig bespreekbaar met de opdrachtgever. Als je vragen hebt over parttime werken, raden we je aan contact op te nemen met de betrokken intercedent van Arts & Specialist. Op elke vacaturepagina vind je de contactgegevens van de aangesloten contactpersoon. 

Zzp vacatures arts verzekeringsgeneeskunde of bedrijfsgeneeskunde

Regelmatig zoekt Arts & Specialist artsen verzekeringsgeneeskunde of bedrijfsgeneeskunde voor zzp-opdrachten. Werken als zzp’er via Arts & Specialist heeft verschillende voordelen. We:

 • stellen een contract voor je op dat voldoet aan de eisen van de Belastingdienst;
 • ondersteunen je met een handige tool voor urenregistratie;
 • stellen automatisch facturen voor je op (die we versturen naar de opdrachtgever);
 • nemen je debiteurenbeheer uit handen;
 • zorgen ervoor dat je altijd op tijd wordt uitbetaald. 

Via de filters vind je eenvoudig een overzicht van alle actuele zzp-opdrachten. 

Vragen? Neem contact met ons op!

Wil je meer weten over een van de openstaande vacatures arts verzekeringsgeneeskunde of heb je een vraag over solliciteren via Arts & Specialist? Neem voor deze en al je andere vragen vrijblijvend contact op met een van de aangesloten consultants. De contactgegevens  vind je op de vacaturepagina. Natuurlijk kun je ook direct bellen naar onze Arts & Specialist vestiging. We ontdekken graag wat we voor je kunnen betekenen!