Interview Jantine Pater

Arts & Specialist gaat onder eigen vlag verder

 

Arts & Specialist gaat onder eigen vlag verder

Arts & Specialist staat voortaan op eigen benen. Daarmee meldt zich een nieuwe speler die zich puur en alleen richt op het werven, plaatsen en begeleiden van artsen. Maar wel eentje met jarenlange ervaring én ambitie. Verantwoordelijke leidinggevende binnen RGF Staffing Jantine Pater licht de plannen toe.

De nieuwe brandguide voor Arts & Specialist met bijbehorend logo ligt voor haar op tafel. Op het moment dat het gesprek plaatsvindt is het nog een concept, maar evengoed bladert Jantine er vol trots doorheen. “We kunnen niet wachten tot Arts & Specialist officieel als zelfstandig onderdeel verdergaat”, zegt ze. “We bemiddelen natuurlijk al jaren artsen en medisch specialisten, maar met een eigen kantoor in Utrecht, een toegewijd team, een eigen uitstraling en vanuit een nieuwe entiteit zijn we beter in staat basisartsen, medisch specialisten en gedragswetenschappers in de GGZ te bedienen. Dat verdienen deze mensen. Wat mij betreft kan de Arts & Specialist vlag in top.”

Groot netwerk aan artsen

Tot nu toe opereerde Arts & Specialist als onderdeel van Start People Medi Interim. Dat maakte op haar beurt weer onderdeel uit van veel grotere Start People, een van de merken van RGF Staffing the Netherlands. Dat kon efficiënter, was gedachte, met minder managementlagen. Daarom is Medi Interim los komen te staan van Start People en wordt Arts & Specialist een zelfstandig merk. Jantine: “We gaan verder met twee merken die binnen zorg en welzijn actief zijn, maar zich van elkaar onderscheiden omdat ze zich op andere doelgroepen richten.”

Intern geneuzel, zullen sommige artsen ongetwijfeld zeggen, maar volgens Jantine markeren de operatie en de bijbehorende investeringen vooral toewijding aan deze beroepsgroep en de ambitie om meer voor deze beroepsgroep te gaan betekenen. “Met een separaat Arts & Specialist willen we een start-up creëren. Een club die precies weet wat er bij artsen speelt en doorheeft waar ze behoefte aan hebben. Zo willen we een groot netwerk aan artsen bouwen die voor kortere of langere tijd beschikbaar zijn. Tegelijkertijd moet Arts & Specialist voor onze klanten in de zorg een speedboot zijn. Eentje die in no-time langszij komt als er uitdagingen op personeelsgebied zijn. Precies zoals we dat voor de GGD hebben gedaan.”

GGD: sneller dan normaal opereren

Sinds het moment dat de GGD een cruciale rol ging spelen in het bestrijden van Covid-19 heeft Arts & Specialist met een toegewijd team in een recordtijd een groot aantal artsen geworven en onder contract genomen. Jantine kijkt er met gepaste trots op terug. Jantine: “Deze branche kenmerkt zich door zorgvuldigheid. Dat betekent dat je uitgebreid de tijd neemt voor je gesprekken met de kandidaat en opdrachtgever. Je wilt zeker weten dat het een goede match is. Bij de GGD moesten we sneller dan normaal opereren, zonder de zorgvuldigheid uit het oog te verliezen. Dat was lastig, maar het is ons gelukt. Niet in de laatste plaats omdat er zoveel artsen, verpleegkundigen en mensen met hart voor de zorg zijn die willen bijspringen. Mensen die anderen in tijden van crisis willen helpen. Dat maakte onze inzet voor de GGD heel bijzonder.”